Syksyn aikana tuli tehtyä myös alla olevat tuolit. Materiaaleina konepahvi, puutikut, tulitikut ja cocktailtikut. Joulun välipäivinä näihin on tarkoitus laittaa vielä maalia ja sitten ovat valmiit.


Mittatikku taas jäi matkasta, mutta selkänojalliset tuolit ovat
7,1 senttiä korkeat (istumakorkeus 3,7 cm) ja jakkarat 2,4 senttiä korkeat.

Blogimaailmassa seikkailessani löysin Parolan Asemalta oivan niksin. Siellä oli maanantaina annettu ohjeet valokuvauksen salaisen apuvälineen tekemiseen. Kyseessä on kameran salaman eteen laitettava salamaheijastin. Heijastin heittää salaman valon ylöspäin ja valokuvaajan ympärille, eikä suoraan kohteeseen. Lopputuloksena valokuvien värit säilyvät paremmin, kohteisiin ei tule epämukavia varjoja ja kuvaajan ei tarvitse odottaa päivänvaloa saadakseen hyviä valokuvia blogiinsa. Tuollaisia salamaheijastimiahan on ihan oikeastikin myynnissä, mutta tuollainen oli helppo ja halpa itsekin valmistaa. Alla hieman vertailua apuvälineellä sekä salamalla ja ilman otetuista valokuvista.

 
Vasemmalla salamalla otettu kuva ja oikealla ilman salamaa
(valotusaika on niin pitkä, että kuvasta tuli käsivaralla väkisin hieman tärähtänyt).


Vasemmalla apuvälineellä otettu kuva ilman kuvankäsittelyä ja oikealla apuvälineellä otettu kuva,
johon on nopeasti kuvankäsittelyssä laitettu automaattinen kontrastinsäätö.

Suosittelen tuota apuvälinettä ehdottomasti. Varsinkin tähän vuoden aikaan kun tuota päivänvaloa tuntuu olevan niin vähän.